Правителството на Русия подаде оставка

Снимка: ТАСС

Дмитрий Медведев е връчил своята оставка на президента Владимир Путин

Руският министър-председател Дмитрий Медведев е връчил своята оставка и тази на правителството на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

По информация на руските информационни агенции Путин е благодарил на Медведев за службата му, но е подчертал, че кабинетът не е успял да изпълни всички поставени пред него цели.

Президентът е възложил на кабинета да продължи да изпълнява задълженията си, докато бъде сформиран състава на новото правителство. Новият кабинет ще бъде определен от самия Путин.

Изданията в страната съобщават, че държавният глава планира да назначи вече бившия премиер за зам.-председател в Съвета по сигурност към президента.

Медведев заемаше поста на министър-председател на Русия от 2012 г. насам. От 2008 до 2012 г. той бе и президент на страната.

Оставката идва само няколко часа след годишното обръщение на Путин за състоянието на нацията. В него президентът предложи промени в конституцията, които да увеличат влиянието на парламента, министър-председателя и членовете на правителството. /Свободна Европа/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK