Прасето ще лежи три години заради грабежа на 40 000 лв. в "Струмско"

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е одобрил споразумение, сключено между подсъдимите Мартин Ваклинов Топузов с прякор Прасето, А.Г. и В. И. и Окръжна прокуратура – Благоевград за извършен от тях грабеж.

Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за това, че около 21:30 ч. на 03.04. в района на ул. „Г. С. Раковски“ в благоевградския кв.  "Струмско", две непознати лица нападнали жена.

В хода на разследването e било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата, тя била блъсната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.

В резултат на престъпното деяние от жената била отнета парична сума в размер на 28 500 лева и 2 524 евро, събрана от оборота на фирмата. Освен това били взети и портмоне с 80 лева, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилния телефон на единия от участниците в грабежа. Били иззети записи от охранителни камери в района, а извършителите на грабежа установени и задържани.

На Топузов е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Другият извършител – А.Г., се е съгласил да му бъде наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. За помагача им – В.И., който умишлено ги улеснил, чрез осигуряване на автомобил за отдалечаване от местопроизшествието, наказанието е една година „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

Одобреното споразумение има характер на влязла в сила присъда.

Мартин е от Долно Осеново. Прасето е таксиметров шофьор, който живее на квартира в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...