Повече първокласници в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Очакванията са през тази учебна година първокласниците в региона да бъдат повече спрямо предходната, обяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Според статистиката, която е от края на юли, записаните в първи клас деца са с 25 по-малко спрямо предходната година.

“През август и септември обаче продължава записването на децата. Все още не са обобщени данните, но смятаме, че те ще бъдат повече спрямо миналата година”, прогнозира Новакова.

Новата учебна година ще започне нормално във всички учебни заведения на територията на региона, увериха от образователния инспекторат. През тази година  Професионалната гимназия по дървообработване няма да отвори врати за възпитаниците си, тъй като бе закрита през лятото.

Кюстендил пък води класацията по най-голям брой деца, записани в първи клас. Те са над 470, следвани от Дупница, където най-малките ученици са 371.

По идея на кмета на Кюстендил Петър Паунов всеки един първокласник ще получи и православен буквар на 16 септември , когато всички учебни заведения ще ударят първия си звънец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//