Повдигнаха обвинение на пиян каналджия, хванат с мигранти край Димитровград

Снимка: Infomreja.bg

Водачът В.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково

Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение – Димитровград привлече като обвиняем българския гражданин В.И, на 37 г., за това, че на 15.08.2023 г. по АМ-Марица в землището на гр. Димитровград противозаконно подпомогнал 7 лица - граждани на Сирия, да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице, две от които малолетни, и чрез използване на моторно превозно средство  – престъпление по чл.281 ал.2 т.1 т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В.И е обвинен и за това че по същото време и място управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,20 на хиляда,а именно 1,33 на хиляда установено по надлежния ред чрез техническо средство-Алкотест Дрегер-престъпление по чл.343 б ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

На 15 август 2023 г., около 18.00 ч., на АМ-Марица при км. 28+700 в землището на гр. Димитровград  служители  на магистрална полиция при ОД на МВР-Хасково спрели за проверка лек автомобил, марка „Форд Галакси“, с българска регистрация. Автомобилът бил управляван от В.И, на 37 г. При извършена проверка в автомобила били намерени 7 лица от мъжки пол, граждани на Сирия без документи за самоличност. Две от тях били деца на малолетна възраст.  Установено било, че мигрантите преминали нелегално границата от Турция в България. С автомобила управляван от В.И. чуждите граждани трябвало да бъдат транспортирани до гр. София, а от там до Сърбия.

Водачът В.И е изпробван с технически средства за употреба на алкохол. Тестът отчел, че той шофирал лекия автомобил с наличие на алкохол в кръвта - 1,33 на хиляда.

Моторното превозно средство управлявано от В.И и в което са транспортирани чуждите граждани е приобщено като веществено доказателство по делото.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Водачът В.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//