Повдигнаха обвинение на мъжа, увредил 21 автомобила в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Задържан е за 72 часа

Полицейско разследване показа, че мъжът, увредил 21 леки автомобила на паркинг, намиращ се на улица "Крали Марко" в Благоевград, е 23-годишен софиянец.

Както ИНФОМРЕЖА писа, между 03:00 и 04:40 часа на 16 декември той е увредил автомобилите, хвърляйки предмети. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 325, ал. 1 от НК.

Според прокуратурата са увредени 14 леки автомобила. Деянието е осъществено на улиците „Цар Иван Шишман“, „Полковник Димов“ и на обособен паркинг между блок на ул. „Крали Марко“ и корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Чрез хвърляне на камъни и павета по превозните средства били счупени страничните огледала, панорамните стъкла, части от брони и чистачка на превозните средства. Повредените движими вещи са собственост на физически и юридически лица.

Извършителят на престъплението е установен – И.О. от гр. София. Той е привлечен към наказателна отговорност и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

С постановление на прокурор обвиняемият И.О. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Районен съд - Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ срещу него.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK