Повдигнаха две обвинения на мъж от Стара Загора, разпространява порно с деца

Снимка: Infomreja.bg

Искат му постоянен арест

Районна прокуратура – Стара Загора привлече по две обвинения Р.Д., на 41г., за това, че на 18.11.2023 година в гр. Стара Загора, чрез компютърна конфигурация - настолен компютър и информационна система – интернет разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл.159 ал.4 т.1 вр.с ал.2 от Наказателния кодекс.

Второто обвинение е за това, че на 16.01.2024 г. в гр. Стара Загора е държал за себе си чрез компютърна конфигурация порнографски материали по смисъла на чл. 93, т. 28 от НК, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи като не навършили 18 годишна възраст - престъпление по чл. 159, ал. 6 от Наказателния кодекс.

Установено е, че Р.Д. като потребител от българското интернет адресно пространство е разпространил над 11 хиляди файла с детска сексуална експлоатация, съобщават от държавното обвинение. Престъпленията, за което е привлечен в качеството на обвиняем Р.Д. е с висока степен на обществена опасност с оглед както на естеството на аудиовизуалните произведения и лицата, които са ползвани за създаването им, така и от страна на големия им брой. Р.Д. е задържан от служители на сектор БОП-Стара Загора. В неговия компютър са открити съхранявани файлове с порнографско съдържание.

Р.Д. е неосъждан. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK