Пострадалият строител работил без каска и предпазен колан

Петър Попадиин, infomreja.bg

57-годишният Георги У. от Благоевград, който пострада този следобед при трудова злополука в сградата на ГУМ, не е ползвал каска и предпазен колан. Това сочат предварителните резултати от проверката на Инспекцията по труда в Благоевград. 

„Работникът е монтирал гипоскартон във вътрешността на сградата на последния етаж. Бил е върху строително скеле и е паднал от около 2,50-3 метра височина", коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът на трудовата инспекция Петър Попадиин.

Предстои да стане ясно дали предпазните средства не са му осигурени от работодателя или мъжът сам е пренебрегнал мерките за безопасност.

„Изискали сме цялата документация на фирмата изпълнител „Експрес строй“ ООД – Перник и на подизпълнителя ЕТ „Калама – Валери Стоянов“ – Благоевград, за да разберем дали работникът е имал трудов договор и какви са условията на труд в обекта“, каза още Попадиин.

Той уточни, че проверката по случая продължава. При пристигането на място инспекторите не заварили никого на последния етаж, тъй като техническият ръководител и другият работник на обекта придружавали пострадалия до спешното отделение.

При инцидента, станал малко след 14 часа днес, благоевградчанинът е получил фрактури на черепа, на двете ръце и на пет ребра, има мозъчен кръвоизлив и оток на мозъка. След консултация с неврохирург към 16,30 часа той е транспортиран за столичната болница "Токуда".

Има опасност за живота му. 

 

Петър Попадиин, infomreja.bg
Петър Попадиин, infomreja.bg
Петър Попадиин, infomreja.bg
Петър Попадиин, infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK