Постоянен арест за рецидивист, откраднал пари и телефон в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив и повреждане на преграда за защита на имот, определи Районен съд - Дупница. Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница е привлякла Д. Димитров, на 45 години от Дупница, като обвиняем за това, че на 08.02.2023 г., от барака на ул. „Отец Полихроний“, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот - счупен катинар на входна врата е отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 300 лв. и мобилен телефон от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен - събрани са множество доказателства в тази насока, включително и на свидетели очевидци. Повдигнато му е обвинение за тежко умишлено престъпление срещу собствеността, извършено в условията на опасен рецидив, като същият е осъждан многократно и за други такива престъпления срещу собствеността.

Тези обстоятелства обосновават извода, че е налице реална опасност същия да извърши и друго престъпление, а предвид предвиденото в закона наказание е налице и реална опасност същия да се укрие, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK