Постоянен арест за пиромана, посегнал на полицай в Ломница

Снимка: Infomreja.bg

22-годишният мъж от Панагюрище бе задържан на 26 април за умишлено причиняване на пожар

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е взел вчера Кюстендилски районен съд за 22-годишния мъж от Панагюрище, който бе задържан на 26 април за умишлено причиняване на пожар в чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на с. Ломница, Кюстендилско.

Пожарът бе потушен от РСПБЗН – Кюстендил, спасена  бе от пламъците 50 дка смесена гора. От автомобила му /който е бил паркиран в близост до запаления терен/ служителите на реда  иззеха патрон и пистолет,  при последвалите  претърсване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал 22-годишният, бяха открити и иззети  2 пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането 22-годишният е бил въоръжен с пистолет и нож, оказал е съпротива и е нанесъл телесна повреда на полицай – разкъсно-контузна рана на главата.

Бяха образувани 2 досъдебни производства  за деянията му и бе уведомена прокуратурата, припомниха от полицията.  

В мотивите на Кюстендилски районен съд се посочва, че повдигнатото обвинение е за умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1- 5 години. Решението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд – Кюстендил, съобщават от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK