Постоянен арест за кюстендилец, опитал да пренесе кокаин през границите на страната

Снимка: Infomreja.bg

Общото тегло на кокаина е 480 грама

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Б. К. / на 35 години, с постоянен адрес в гр. Кюстендил /. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на неустановена дата през първата половина на месец февруари 2023 г. е направил опит, без надлежно разрешително да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – кокаин с тегло 480 грама, чрез посредственото извършителство на К. К., като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, а именно разкриване на деянието от органите на МВР.

Повдигнато е и обвинение за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Досъдебното производство е образувано, след като в ГД БОП е била получена информация от Агенцията за борба с наркотиците на САЩ, към посолството на страната в България.

Окръжен съд – Кюстендил,  под председателството на съдия Веселина Джонева счете, че данните събрани в хода на досъдебното производство до настоящия момент могат да обосноват извод за съпричастност на обвиняемия в извършването на престъпленията, в които е обвинен.

Същевременно едно от обвиненията е за тежко умишлено престъпление, за което закона предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10- 15 години и глоба в размер от 100 000 – 200 000 лв., от което може да се изведе хипотезата за реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK