Постоянен арест за двама, нападнали с ножове компания на пазара в Кърджали

Снимка: Infomreja.bg

Пострадали са двама мъже, единият е с отрязан пръст

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Ю.Л., на 23 г. за причиняване по хулигански подбуди на лека телесна повреда, изразяваща се в две прободни рани в областта на гърба на Р.Х., на 29 г.  -  престъпление по чл.131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс, както и спрямо обвиняемия Л.Т., на 22 г., за причиняване по хулигански подбуди на средна телесна повреда, изразяваща се в травматична ампутация на пръст на ръка на М.Ю., на 48 г. - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 129, ал. 2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

По делото е установено, че на 26 август 2023 г., в района на пазара в гр. Кърджали, в централната част на града, е възникнал скандал между група лица по повод разменени обиди в социална мрежа, който е прераснал в сбиване, съобщават от държавното обвинение.

Пострадали са двама мъже, които са откарани в болница. По досъдебното производство са били проведени действия по разследването, като са събрани доказателства, че Ю.П. и Л.Т. са причинили телесни повреди на пострадалите.

Определението на Районен съд-Кърджали подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кърджали. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK