Постоянен арест за дупничанин, издирван от Италия за въоръжен грабеж

Снимка: Infomreja.bg

Той е осъден на лишаване от свобода за срок от 3 години и 9 месеца, както и на глоба в размер на 1000 евро

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 46- годишния В. С. от гр. Дупница, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от Италия. Лицето се е явило само в РУ на МВР – Дупница, на 10.02.2024г., съобщават от пресцентъра на съда.

В. Б. е обявен за издирване на 18.12.2023 г., с ЕЗА издадена от Генералната прокуратура на Апелативния съд в гр. Перуджа, Италия, за извършен организиран или въоръжен грабеж, за което е осъден на лишаване от свобода за срок от 3 години и 9 месеца, както и на глоба в размер на 1000 евро.

Окръжен съд - Кюстендил приема, че е налице валидна Европейска заповед за арест. Тя касае исканото за задържане лице и е издадена въз основа на съдебен орган за задържането му под стража, по повод наказателно преследване за извършено престъпление против собствеността – грабеж. Доказателствата сочат на извод за съществуваща понастоящем реална опасност от укриване на исканото лице, предвид тежкото престъпление за което се издирва. 

Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK