Постоянен арест за 9 мъже, опитали да влязат незаконно в страната през Славчето

Снимка: Infomreja.bg

8 от тях граждани на Кралство Мароко и един на Алжир

Районен съд – Кюстендил взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 9 души, 8 от тях граждани на Кралство Мароко и един на Алжир. Всички те са привлечени от прокуратурата в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.279, ал.1 от НК, за това че на 05.01.2024 г., в района на местността „Славчето“, община Трекляно, са направили опит да излязат през границите на страната ни за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Всички чужди граждани са били настанени в центъра в с. Пъстрогор, Община Свиленград.

За посочения състав на престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от три до шест години и глоба от 1000 – 5000 лв. Касае се за тежко престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. От събраните по делото доказателства, не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемите към деянието. Към момента на задържането им, те не са имали документ за самоличност в себе си, нямат  постоянен адрес и месторабота на територията на страната. Налице е реална опасност, както от укриване, така и от извършване на престъпление, се казва в мотивите на Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Калин Василев.

Определенията на РС - Кюстендил, с които по отношение на чуждите граждани  / на възраст 23 - 36 години / е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежат на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK