Постоянен арест за 49-годишен от Провадия, обвиняем за измами в търговски обекти

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти

Съдът в Добрич уважи искането на районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, спрямо 49-годишния Н.А., привлечен към наказателна отговорност за две измами и опит за измама в търговски обекти, при които са нанесени имотни щети, извършени при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.

Мъжът е задържан на 13 септември 2023 г., като с постановление на наблюдаващия случая прокурор срокът на задържането е удължен до 72 часа, съобщават от държавното обвинение. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, са били извършени в периода от 8 до 13 септември. Н.А. влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В два от магазините успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.

В хода на разследването станало ясно, че 49-годишният обвиняем действал по тази схема на територията на Добрич от месец април тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Събрани са данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

Определението на Районен съд-Добрич подлежи на обжалване пред окръжния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK