Постоянен арест за 33-годишен, заплашвал съседите си с убийство

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районна прокуратура – Търговище

Съдът определи като основателно искането на Районна прокуратура – Търговище, за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 33-годишен мъж от града, привлечен като обвиняем за три престъпления по чл. 144, ал. 3 от НК и за едно престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, съобщават от прокуратурата.

Д.Н. е обвиняем за това, че многократно е отправял закани за убийство към съседи и към непълнолетни лица и че е извършил хулигански действия, в резултат на което увредил входната врата на блока, в който живеел.

В периода от 27 декември 2022 до 8 февруари 2023 г. 33-годишният обвиняем два пъти заплашил свои съседи с убийство и нанесъл множество удари на входната врата на блока, в който живеел, като дори я повредил. Поведението му предизвиквало основателен страх у останалите живущи в кооперацията. Многократно били подавани сигнали за агресивното му поведение, като при последното посещение на полицейски екип от Д.Н. бил иззет голям нож, тип „мачете“. През лятото на 2022 г. той отправил заплаха с пистолет и към две непълнолетни лица. Пистолетът - газов пистолет, бил иззет незабавно от органите на реда. 

Обвиняемият е известен на органите на реда и е осъждан. С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Днес съдът уважи искането за задържане и определи Д.Н. да остане в ареста.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK