Поставят антипаркинг колчета в Дупница

Снимка: Vedaplan.trenko.eu

Антипаркинг колчета ще бъдат монтирани от спирката при ГУМ в Дупница до кръстовището за спортната зала. Това реши Комисията по безопасност на транспорта към Община Дупница.

В този участък постоянно се спира нерегламентирано и се създават предпоставки за ПТП, затруднява се и движението.

До кръстовището ще бъдат поставени и решетки. Монтирането им вече започна от служители на Община Дупница, които в следващите дни ще заличат и пешеходната пътека при полицията.

От понеделник започва полагането на асфалтови повдигнати пешеходни пътеки в града. Първо ще бъдат изградени по ул. "Патриарх Евтимий", "7-а рилска дивизия" и "Цар Симеон Велики", а до края на седмицата трябва да бъде монтирана и 2-ия скоростоограничител на ул. "Бузлуджа".

Заради проблемите с паркиране на ул. "Св.Георги" в района на Общинската болница, ще бъдат предприети и мерки, които да решат този проблем. "Следващата седмица, на място със служители от ТСУ и главния архитект ще обсъдим варианта с изграждането на паркинг, за който има мястото и ще е за 30-ина автомобили.

Паркингът, разбира се ще бъде изграден от Община Дупница", обясни зам.кмета на Община Дупница и председател на Комисията Крум Милев.

От 3-и август ще започне и полагането на пътна маркировка по всички кръстовища, главни артерии, около детски градини и училища. Преди това, улиците ще бъдат измити за втори път тази година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK