Постановка по Уди Алън в Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Постановката „Секскомедия в лятна нощ“ от Уди Алън ще бъде представена на благоевградската сцена. Театралният спектакъл ще бъде игран на 13. декември /сряда/ от 19:00 часа в зала „Яворов“. 

Представлението е на Драматично-куклен театър „Иван Димов“- Хасково. Сценичният вариант и постановката са на Юрий Дачев, сценографията и костюмите на Радина Близнакова.

За доброто настроение на жителите и гостите на Благоевград ще се погрижат актьорите Мартина Вачкова, Атанас Атанасов, Стефан Цирков, Стелияна Николов, Станислава Николова, Иванка Шекерова, Константин Соколов.

Пиесата на Уди Алън е едно своеобразно намигване  към „Сън в лятна нощ” на Шекспир и филма на Бергман „Усмивки от една лятна нощ”. Текстовете на Уди Алън са смешни и тъжни, в тях се виждат несъвършените хора, объркани  и в същото време по особен начин симпатични. И забавни!

„Секскомедия в лятна нощ“ първоначално е филм, който Юрген Фишер адаптира в пиеса и поставя в Хановер преди десетина години. Пиесата прави аналогии с Шекспир и същевременно го пародира. Прави закачки и с интерпретациите по темата на Менделсон и Ингмар Бергман, любимец на Уди Алън в киното.

Театралната постановка е част от „Коледен фестива“, организиран от Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK