Последният момент: Реакции преди заседанието на НС

Снимка: Infomreja.bg

Ще има ли България правителство с първия мандат

Изтича ултиматумът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ за подновяване на преговорите за кабинет начело с Мария Габриел. Засега не е ясно дали ще има кой да направи първата крачка за подновяване на разговорите.

Имам желание тази сглобка да се разпадне по възможност днес на цяло и безвъзвратно. "Продължаваме Промяната" с вредни в управлението. Вчера нямаше напрежение в пленарната зала. Асен Василев открадна, сви, прибра 5,4 милиарда от енергийните дружества - пари, които изчезнаха някак. В момента същите тези от ПП-ДБ направиха така, че от юли цената на тока ще скочи за гражданите и хората излизат на свободния пазар и няма финансов буфер, който да облекчи този удар, каза пред журналисти председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Надяваме се да се разберат. Това е най-доброто за България, както и вчера казах, работещо, стабилно правителство. Такава каквато е била до сега. Конструктивна. Евроатлантическата ни ориентация за нас е приоритет още от основаването на партията. Винаги сме я споделяли. Винаги сме били в това мнозинство и ще продължаваме да бъдем, каза в "Денят започва" Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС.

Този цирк трябва да престане. България има нужда от нормализация, има нужда от приключване на тази политическа правителствена и парламентарна криза, и единственият начин за това са новите избори. Но не съм оптимист. Мисля, че тази евроатлантическа шайка ще се разбере, каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Продължават ли преговорите? Имате ли някаква ответна реакция от ПП-ДБ?

"Не мисля. Нямаме реакция. Поне аз не знам за такава", каза Делян Добрев (ГЕРБ).

Не трябва ли все пак някой да даде крачка назад?

"Питайте преговорния екип. Те ще Ви отговорят най-добре."

Следя и съм потресен, както всички българи, тъй като българският народ не заслужава такава психическа атака, такъв психически тероризъм. Просто здравият разум е вече безсилен да ни обясни това, което ни поднасят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това, което очаквам е да спре този цирк и да отидем на избори, тъй като хората, които се наричат един друг мафия и то с основание. Които след това са прегръщат и си искат извинения и възникват въпроси като са мафия, вие какво правихте с тях цяла година и защо връщате мафията на власт?. Другите като са аматьори защо ги подкрепяте в продължение на една година. И сега да плеснат ръце и да се прегърнат. Хайде стига. Да отиваме на избори и да спре тази агония, Румен Гечев от БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK