Посланикът на Германия: Международният джаз фест е голямо постижение на Банскo

снимка: Община Банско

"Международният джаз фест е едно от големите постижения на Банско". Това заяви посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфер. За събитието той доведе под Пирин цялото си семейство и не скри възхищението си от примата на Българската естрада Лили Иванова. Преди това Хьопфнер обядва с кмета Александър Краваров и шефа на фестивала д-р Емил Илиев, уточниха от кметството в курортния град.

По думите на Хьопфнер от зимата той е фен на курорта. „Като запален скиор, съм впечатлен от ски-пистите, а тази пролет открих и голфа. Ако в Германия знаят какво предлагате, тук ще се напълните с немски туристи. И мисля, че има раздвижване в тази посока след Световната купа за мъже в края на февруари. Тогава, дори говорителят на телевизията, която излъчваше състезанието у нас, възкликна, че не е подозирал, че България разполага с такова вълшебно място”, каза посланикът.

Той с ентусиазъм прие и идеята на кмета да съдейства за побратимяването на Банско със сходен град в родината му. „ Мисля, че такъв град трябва да търся в Бавария. Ще помогна с удоволствие, моите контакти там са добри. Важно, според мен, е да търсим град, с който имате близки интереси”, каза още Хьопфнер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK