Порожанов: В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени

Снимка: БГНЕС

„Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министър Порожанов след като подаде оставката си.

В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на  селскостопански стоки, добпълни ексминистърът.

Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент. 

Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации, заключи Порожанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax
loading...