Поне година възстановяване на инфраструктурата след потопа очаква шефът на Николов

Снимка: Infomreja.bg

Според шефа на ГДПБЗН точно такова бедствие не може да се предвиди

В най-критично състояние след наводненията са 6 села - пет в община Карлово и пловдивското с. Трилистник. Това стана ясно от думите на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов пред БНТ.

Той каза още, че кметът на Карлово е направил чудеса.

"Чудо е, че нямаме жертви. Такова страхотно бедствие не е имало скоро в България", посочи гл. комисар Николов. Той допълни, че щетите обаче са страхотни.

Според шефа на ГДПБЗН точно такова бедствие не може да се предвиди, но на фона на климатичните промени трябва да се предприемат превантивни мерки.

Той отказа да коментира причината за наводненията, като добави, че тя ще бъде установена най-точно от НСлС.

Гл. комисар Николов каза още, че за момента 136 доброволци са изявили желание да се притекат на помощ в бедстващите села и броят им ще се увеличава допълнително, като днес предстои да бъде направен график, за да могат всички те да се включат.

"Аз прогнозирам 1-2 месеца разчистване. Ако успеем до това време на следващата година да възстановим инфраструктурата, ще е много добре. Процесите са изключително тежки. Хубавото е, че държавата през нейното ръководство изрази категорична подкрепа за хората. Каквото зависи от нея ще го направи - преди всичко финансови средства и технически операции", отбеляза той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//