Поне 12 дела на съдията, разследващ главния прокурор, ще започнат отначало

Снимка: Infomreja.bg

Причината е, че съдийката беше назначена за първия прокурор, който да разследва главния прокурор и неговите заместници

Дела, които съдия Даниела Талева разглежда в Софийския градски съд, са застрашени да започнат отначало, съобщава Нова телевизия.

Причината е, че съдийката беше назначена за първия прокурор, който да разследва главния прокурор и неговите заместници.

Талева е все още на работа в съда.

Зам.-председателят на СГС Руси Алексиев уточни, че тя ще остане на тази позиция, докато трае 14-дневният срок за обжалване, а след това по закон има едномесечен за встъпване в новата длъжност.

Заради новата работа на съдийката обаче някои от делата, които гледа, ще започнат от начало. Към момента те са 17, от които пет са приключили.

По тях със сигурност Талева ще положи всички усилия да напише мотиви, тоест 12 най-вероятно ще започнат отначало, поясни Алексиев.

Все още не е ясно и къде ще работи съдия Талева като прокурор. Ако остане в Съдебната палата, където е Върховната касационна прокуратура, рискува кабинетът ѝ да е до този на Борислав Сарафов, който ще разследва. Срещу него са подадени няколко сигнала, които Талева трябва да провери. В случай че се стигне до дело, то ще се гледа от Софийския градски съд.

Алексиев посочи, че няма нищо специфично във въпросните дела. Делата, които и в момента се гледат в СГС, са срещу лица с имунитет, членове на Министерския съвет, отбеляза той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK