Половината от държавните болници без дългове

Снимка: Infomreja.bg

Клиничните пътеки са увеличени, увеличени са заплатите на медиците

Финансовото състояние на болниците е стабилно. Това стана ясно от коментара пред БНТ на заместник-министърът на здравеопазването Петър Грибнев. 54% от държавните болници не генерират дългове. Най-зле финансово са "Пирогов", Александровска болница, столичната хематология и "Св. Георги" в Пловдив. Тези болници лекуват и тежко болни пациенти, по думите му.

Клиничните пътеки са увеличени, увеличени са заплатите на медиците, обясни той и постави въпроса защо някои общински болници се развиват, а други не се справят финансово. Болниците, които се държат добре финансово, ще продължат да съществуват, каза Грибнев. Болниците, които не се справят финансово, трябва да предоставят на Министерството на здравеопазването бизнес планове.

Приоритет на МЗ е електронното здравеопазване. Когато това стане факт, ще може да се каже къде каква натовареност има. Електронното здравеопазване върви, подчерта заместник-министърът. Ще се следи да няма грешки в системата. В Спешната помощ има много да се прави, по думите на Грибнев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK