Половин век отпразнува големият танцьор и хореограф Кирил Бельов

Снимки: Община Симитли

Големият танцьор и хореограф Кирил Бельов събра най-близките си роднини и приятели, за да отпразнува 50-годишния си юбилей. Тържеството, което се състоя вчера вечерта в известно благоевградско заведение, премина с много изненади и незабравими емоции.

Специални гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и неговата съпруга д-р Мария Апостолова, първият хореограф и учител на Кирил Бельов в танцовото изкуство - Петър Тодоров, много колеги от Ансамбъл „Пирин“ и много близки приятели.

В прочувствена реч рожденикът отбеляза всички прекрасни мигове през изминалите 50 години от живота си. 

“Не обичам думата юбилей, като затворя очи сега, виждам онова дете, което тичаше по ливадите на село Брестова, играеше си на „миженица“ по улицата, риташе топка и дори беше футболист. Тогава моят първи учител в народните танци Петър Тодоров дойде и ми каза- „футболист ли ще бъдеш или танцьор, избирай“ и така реших да избера танците. Знам, че не съм сгрешил, защото танците са моят живот. Моето желание е оттук насетне да предстоят по- хубавите години от живота ми. Благодаря на Симитли, който толкова обичам и се гордея с него, че ме направи този човек, който съм сега на 50“.

Това заяви пред гостите си Кирил Бельов и покани на първото хоро под съпровода на химна на Симитли всички гости и приятели.

Обграден от всичките си близки, най вече от съпругата си Бистра и двете си прекрасни дъщери Деница и Катя, рожденикът не спираше да се забавлява цяла вечер и да приема подаръци и поздравления. Купища изненади получи Кирчо, както повечето симитличани му казват, огромна торта с фойерверки и големи свещи и безброй поздравителни картички.

Кирил Бельов е дългогодишен танцьор в Ансамбъл „Пирин“- Благоевград, роден е в град Симитли и практикува професията си като хореограф в школа по народни танци към читалище „Св.Климент Охридски“ Симитли от дълги години. През неговата школа са преминали стотици деца, които днес са достойни негови последователи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK