Полицията в Перник със засилени мерки за „Сурва 2024“

Снимка: Infomreja.bg

През трите дни на изявата средно по над 120 полицаи ще охраняват мероприятието

Полицията и Община Перник са предприети редица мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността, безопасността на движението и безпроблемното провеждане на Тридесетия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва – Перник“ 2024 г. Ангажирани са всички служители от Областната дирекция и представители от СДВР и дирекция „Жандармерия“, съобщават от пресцентъра на полицията.

През трите дни на изявата средно по над 120 полицаи ще охраняват мероприятието. Осигурени са и достатъчен брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или извършено престъпление. Ще бъдат осигурени и екипи на ЦСНМП – Перник и РСПБЗН – Перник, които да реагират своевременно при нужда.

Органите на реда напомнят на гражданите, да бъдат изключително бдителни, за да не станат жертва на джебчийски кражби. Джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка. Жертви на джебчийски кражби стават и мъжете, носещи портфейли в задни джоб на панталона.

Поради голямото струпване на хора е необходимо да се осъществява особен надзор на малките деца, които най-често се запиляват в навалицата и трудно се ориентират за местонахождението на родителите си. При възникване на какъвто и да е проблем, да се търси съдействието на най-близко стоящия полицай и след това да се подава сигнал на тел. 112.

От „Пътна полиция“ напомнят на гражданите, в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или упойващи вещества. Да се спазват всички ограничения на движението и да се използват предварително оповестените места за паркиране. Да не се оставят в автомобилите ценни вещи и предмети, които биха привлекли вниманието на недобросъвестни граждани.

Освен в централната градска част, където ще бъдат фестивалните дефилета, засилено полицейско присъствие ще има и на паркингите за автомобили, в междублоковите пространства, местата за настаняване на гости и възловите кръстовища, водещи към центъра на областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK