Полицията в Бургас проверява водач, шофирал с над 260 км/ч

Снимка: Infomreja.bg

Заподозреният за извършител Панайот Бозвелиев отрече да е карал автомобила

ОДМВР-Бургас се самосезира и стартира проверка на водач от Бургас, за който се предполага, че е шофирал по магистрала с 260 км/ч. Това се случва след разпространени от самия него видеа в социалните мрежи, съобщи Нова телевизия.

Вчера заподозреният за извършител Панайот Бозвелиев отрече да е карал автомобила. Той съобщи, че имал същия модел лека кола и само е споделил клип, който харесал. Наред с това Бозвелиев каза, че предоставял ключовете на автомобила на свои приятели и "не можел да отговаря" за техни евентуални превишения на скоростта.

По думите на инспектор Пламен Николов - началник на сектор "Пътна полиция" в Бургас, камерите на МВР не са засичали въпросния автомобил с превишена скорост. След разпит в полицията обаче се оказва, че колата е собственост не на Бозвелиев, а на член на семейството му.

"Ако се докаже, че сниманите нарушения са отпреди 2 и повече години, както твърди младият мъж, той не носи наказателна отговорност. Ако се установи скорошно нарушения, отговорен е собственикът на автомобила или ползвател, посочен от него", посочи инсп. Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK