Полицията атакувала срещата на Слави Бинев с избиратели заради Шалявски

комисар Георги Костов, снимка: infomreja.bg

Полицейското нашествие в бар „Соларис“ в неделя не било заради срещата на евродепутата и лидер на ГОРД Слави Бинев с жители на кв. „Еленово“, а заради установени там хора от криминалния контингент. Това обясниха от полицията три дни след инцидента.

По думите на директора на ОД МВР комисар Георги Костов проверката била извършена по сигнал на 67-годишна жена, живееща в близост до заведението. Сред струпаните пред бара хора тя разпознала приближени на благоевградския лихвар Венцислав Шалявски.

Благоевградчанката, която била потърпевша от действията на лихвари в квартала, изразила опасения, че въпросните лица са в района, за да й оказват натиск във връзка с качеството й на свидетел по дело срещу Шалявски.

Изпратеният на място автопатрул установил паркирани пред заведението седем луксозни автомобила със софийска и пернишка регистрация, от които слезли хора с охрата. Сред тях бил 46-годишният  Т. М., криминално проявен и осъждан, който управлявал „Мерцедес“ С 320 със софийска регистрация.

Пред заведението били и братята Н.И. на 35 години и И.И. на 36 години от Благоевград. Двамата не са криминално проявени, но са засичани като охранители на Шалявски.

Впоследствие на място са изпратени още два полицейски автопатрула, които извършили проверка около и в заведението. Проверени са общо 17 души, трима от които се оказали с криминални досиета.

„Едно от лицата се е държало предизвикателно към полицаите и отказало да се легитимира, но след като била получена информация, че това е евродепутатът Слави Бинев, към него не е взето отношение“, уточни комисар Костов.

Трима роми без лични карти са отведени във Второ РУП. След установяване на самоличността им са освободени.

Малко след инцидента в неделя евродепутатът Слави Бинев подал жалба за полицейска репресия спрямо него и активисти на ГОРД до Областната дирекция на МВР - Благоевград и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Комисар Георги Костов бе категоричен, че сигналът е отработен професионално и в полицейската проверка няма политически мотив. В неделя обаче той отрече да е извършвана проверка в кварталното заведение, като заяви, че засилено полицейско присъствие е имало в целия град заради многото мероприятия същия ден.

 

КОМЕНТАРИ

otvorko21:45 - 15.05.2012
venci 6alata kaza 4e skoro vreme 6e go uvolni tozi komisar kostov ako taka se ebava s nego
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK