Полиция, жандармерия и барети търсят под дърво и камък избягалия затворник

Снимка: Infomreja.bg, архив

С мащабна акция полиция, жандармерия и барети издирват избягалия преди дни затворник в села около Ловеч. Операцията започва след сигнал за открити вещи, за които се предполага, че са на беглеца, съобщава БНР.

В издирването на Борис Иванов са включени и полицаи от София, вчерашното търсене с хеликоптер бе безрезултатно, но разследващите са попаднали на горещи следи.

Всяко бягство е отклонение, всяко отклонение е бягство. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира настояване от страна на Министерство на правосъдието, че затворникът Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил.

Затворникът и до този момент се издирва без резултат. В четвъртък сутринта Борис Иванов е избягал от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3. април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната. По-късно, на 6 юни, Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

На 17. май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

На 13. юни вътрешният министър Валентин Радев обясни преди заседание на комисията по ред и сигурност в парламента, че директорът на областното управление на МВР София-град, Георги Григоров, и неговият заместник не са се справили със задълженията и отговорността си. Това е причината да бъдат освободени от длъжност. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK