Полицейският участък в Сатовча получи автомобил от Общината

Снимка: Infomreja.bg

Предложението е на кмета Арбен Мименов

Община Сатовча дари автомобил на местния полицейски участък. Предложението е на кмета на общината д-р Арбен Мименов, а със свое решение Общинският съвет е дал съгласието си да се предостави за временно и безвъзмездно ползване автомобил за срок от пет години, с възможност за удължаване на срока. 

За БТА кметът на Сатовча коментира, че предложението е направено по искане на служителите в местния участък.

"В момента те имат една кола, която е на повече от 20 години. Вече няколко пъти правим ремонт, който изисква доста средства", каза общинският кмет и допълни, че е предложил на общинските съветници да се гласуват средства, с които да се закупи по-нов автомобил. „Сумата не е колосална, около 8-9 хиляди лева, а полицейските служители са ангажирани със запазване живота и здравето на гражданите на община Сатовча и колкото може да им помагаме и да им съдействаме в тази посока, мисля, че е нужно“, коментира д-р Мименов. 

От над 20 години Община Сатовча е ангажирана и с осигуряване на доброволно формирование за реакция при пожари. Още през 2000-та година се заражда идеята за хора, които да бъдат екипирани и обучени за действия, тъй като общинският център е отдалечен на тридесет километра от Гоце Делчев, където е и най-близката противопожарна служба, а някои от населените места в общината са още по-отдалечени. Доброволното формирование е първото по рода си, създадено десет години преди официалното регламентиране на дейността на доброволците, а инициатор за формиране на отряда от доброволци е кметът на Сатовча Арбен Мименов. 

„Дейността на кмета не е само да седи в кабинета, трябва да мисли, да разсъждава и по примера на много други държави ние създадохме първия доброволен противопожарен отряд в България. Нали неволята учи“, коментира д-р Мименов. 

Към момента доброволното формирование има четири пожарни автомобила, четири отряда, като са спазени всички изисквания за оборудване на автомобилите, облекло за доброволците, сключени са застраховки и са проведени медицински прегледи. 

Хората са доволни, имало е много мисии - както битови, така и извън населените места, пожари. Спасили сме и сме помогнали на много хора, разказа кметът на Сатовча. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK