Полицай и служител на ВиК-Гоце Делчев с невероятна слука на язовир "Агов дол", извадиха 115 кг риба

Снимки: Личен архив

Незабравим уикенд с изключително богат спортен улов на язовир "Агов дол" край Враца записаха двамата неврокопчани и заклети риболовци полицай Антон Сердарев и служителят на ВиК-Гоце Делчев, Кирил Петров.

От водите на язовира двамата извадиха общо 115 кг риба, като най-големият шаран, тежащ рекордните 19,200 кг, се закачи на куката на Кирил Петров.

Освен големия близо 20-килограмов шаран, на въдиците на двамата рибари се е закачил и друг шаран с тегло 18 кг, както и още шест екземпляра с почти същите размери. За целта двамата са използвали стръв от протеинови топчета.

Полицай Сердарев коментира, че риболовът на язовир „Агов  дол“ е спортен и уловените екземпляри след снимките и емоциите са били върнати обратно във водата.

За утвърдения спортен риболов язовирът край Враца разполага с кей, платформа и всички удобства за запалените риболовци от цялата страна, които го посещават редовно.

Рибното разнообразие в язовира е представено от шаран, бяла риба, сом, амур, костур и каракуда.

“Преживяването беше страхотно, при първа възможност отново ще отидем на „Агов дол“, са категорични и двамата запалени рибари от Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK