Полицаи пребиха шефа на кардиологията в Сандански

РУП - Петрич, снимка: infomreja.bg, архив

Полицаи пребиха лекар от Петрич, оказал съпротива при арестуването му и нанесъл удар на един от униформените.

Кардиологът д-р Чавдар Великов е настанен в отделението по реанимация с черепно-мозъчна травма и счупени ребра.

Инцидентът е станал миналия четвъртък, на 26 февруари. Към 23 часа в РУП - Петрич постъпил сигнал за семеен скандал, на който се отзовали двама полицаи.

При пристигането си на адреса, служителите на реда заварили д-р Великов, солидно почерпен, да се държи агресивно към съпругата и сина си.

Полицаите опитали да се намесят, но лекарят отказал да им се подчини и оказал съпротива при задържането му.

Успял дори да нанесе удар в лицето на единия от униформените.

Въпреки това те му сложили белезниците и го отвели. В асансьора на жилищната сграда полицаите употребили физическа сила, за да озаптят буйстващия кардиолог.

Според твърденията на д-р Великов двамата служители на РУП - Петрич продължили да го бият и в полицията, но в помещение без видеонаблюдение.

Няколко часа по-късно пострадалият се събудил в отделението по реанимация на МБАЛ "Рокфелер". Изследванията показали, че той има черепно-мозъчна травма и счупени ребра.

"Назначена е проверка, която ще установи дали колегите са превишили правата си", коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов.

За случая се разбра 8 дни след инцидента. Не е ясно и защо едва вчера сестрата на пребития арестант е подала жалба в полицията и прокуратурата.

"В Районната прокуратура в Петрич с вчерашна дата е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанансяне на средна телесна повреда по чл. 131, ал. 1, т. 2, от длъжностно лице, в случая полицейски орган", каза говорителят на Окръжната прокуратура Весела Стоилова.

Пострадалият медик е завеждащ отделението по кардиология в МБАЛ „Свети Врач” в Сандански. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK