Полицаи от Сърбия гостуваха за празника на колегите си в Кюстендил

снимки: ОД МВР-Кюстендил
Полицаите от Кюстендилска област почетоха професионалния си празник с посрещане на гости  - доброволци на  Общинския съвет по наркотични вещества и колеги от Сърбия, и получиха поздравления от институции и граждани.
 
“Уверен съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката ви професия за осигуряването на обществения ред и сигурността на гражданите и ви желая здраве и сили да посрещнете предизвикателствата, пред които сте изправени ежедневно”, пожела в поздравителен адрес на униформените служители областният управител Иван Каракашки.
 
Гостите от Сърбия бяха водени от главния полицейски съветник и началник на полицейското управление на окръг Враня Сладжан Велинович. Той подари на колегата си комисар Елиан Стамболийски икона на Света Троица с пожеланието да  закриля българските им колеги от Кюстендил и областта и да е успешен трудът им.
 
Комисар Стамболийски благодари на колегите си от Сърбия помощта, оказана в акция по линия на безопасността на движението. 
 
Доброволците поднесоха поздравления към полицаите по случай празника, подариха сувенири с логото на организацията си, задаваха много въпроси за работата на униформените и поискаха да научат какво работят икономическите полицаи, какво се случва след подаден сигнал за телефонна заплаха, вечерният час още ли е задължителен, могат ли да бъдат задържани в полицията, ако са непълнолетни, как точно работят полицаите по горещи следи и как обработват иззети следи от местопроизшествие.
 
Служителите на РУП-Бобов дол имаха двоен празник – 40 години от създаването на управлението и професионален празник. Началникът Румен Сираков и колегите му посрещнаха на курбан 7 от бившите началници през годините. Те поднесоха цветя на паметната плоча  на загиналите колеги по време на аварията през 1999 г. Сред тях бяха офицерите от резерва  Георги Шипаров – първият началник на РУ “Полиция” при създаването му, Георги Чамкорийски, Иван Драмов, Димитър Стоянов – през 1994 година той организира първият курбан за здраве на служителите жителите на общината, Кремен Методиев, Иван Димитров, Ангел Цветков.
 
снимки: ОД МВР-Кюстендил
снимки: ОД МВР-Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK