Полицаи от Гоце Делчев спипаха двама крадци да свалят медна обшивка от сградата на местния „Булгартабак“

снимка: gdtabac.com, архив

Гоцеделчевски полицаи разобличиха в неделя около 20,20 ч. двама крадци – 27-годишния Николай Дуков, наскоро излязъл от затвора в Бобов дол след излежана присъда, и Благой Рамов, на 24 г. от Гоце Делчев. Двамата били заловени в момент на кражба на медна обшивка от покрива на сградата на местния „Булгартабак“. И Дуков, и Рамов са криминално проявени, стари познайници на полицията в Гоце Делчев.

Сигналът е подаден към 20,30 ч. вчера в РУП - Гоце Делчев от очевидци на кражбата. Те съобщили, че на покрива на сградата на „Булгартабак“, на ул. „Царица Йоанна“, двама мъже демонтират медната обшивка. Веднага на място е изпратен полицейски патрул, който е заловил крадците по време на престъпното им деяние.

При залавянето им служителите на реда открили два чувала с медна ламарина край атакуваната от двамата крадци сграда. С полицеска заповед Николай Дуков и Благой Рамов са задържани в РУП - Гоце Делчев, по случая е образувано полицейско дознание.

Според запознати, през изминалата седмица криминално проявените Дуков и  Рамов на три пъти са били задържани в полицейското управление в Гоце Делчев като извършители на кражби. Очаква се заради множеството доказанелства за извъшени от тях кражби на двамата да бъдат повдигнати обвинения от Районната прокуратура.

През август 2007 г. благоевградската фирма „Престиж Бизнес” на Георги Шапков и Любен Янев спечели проведения закрит аукцион на Българската фондова борса и закупи обявените за продажба 78,22 % от акциите на тютюневото предприятие в Гоце Делчев за сумата от 2 281 000 лева. Оттогава сградата на цигарения холдинг в Гоце Делчев е собственост на двамата бизнесмени.

 

КОМЕНТАРИ

Маратони19:41 - 21.10.2011
Сега сигурно се прави на голем следзатворник тоя ташо Дуку, дано не сбърка само, че има да взима един ляв и един десен..завой
вельо17:30 - 18.10.2011
ами преди час го видях Рамката навън пак да си обикаля, значи веднага са пуснати - нема полиция в Гоцето!
тошко00:20 - 18.10.2011
Ами докато адвокатите просят по няколко хиляди лева от престъпниците и техните близки заси ги разпределят между тях , прокурори и съдииза да решават делата в полза на ИЗРЪСИЛИЯТ СЕ така ще е . Адвокати вече открито заявяват на престъпниците че ако даде няколко хиляди да купят прокурора няма да се стигне до осъдителна присъда . спокойно можем да кажем че няма нито прокуратура нито съд в Гоце Делчев всичко е плати клати . Нека се проверят сметките и имотното състояние на прокурори и съдии от гоцеделчевският съд и ще стане ясно защо престъпниците и мафиотите са на свобода .
прависта21:14 - 17.10.2011
абе няма ли съд в гоцето за тези боклуци? срещу тях има множество дела от години, но нито едно не е завършило. Дуков бе обявен за нацинолано издирване дет отиде при техните в португалия ама кат се върна всичко се забрави. рамов имаше няколко дела ама нищо не стигна. гоцеделчевския съд е тотално корумпиран чичото на рамов завърши нов блок срещу лятното кино - внимавайте кой съдия ще живее там, /ще получи безплатно жилище/, значи той ги защитава тези разбойници наркомани от които е пропищял цялия град Ей герб заемете се с корумринаия съд в града ни!

FACEBOOK