Полицаи и горски вардят за контрабандна дървесина

Снимка: Infomreja.bg

Масови проверки и арести има в страната

Отиваш за "топло" - арестуват те. С настъпването на отоплителния сезон извършват масови проверки.

В РУ-Твърдица, е задържан 22-годишен мъж, който с действията си е възпрепятствал работата на служители от Държавно горско стопанство-Твърдица.

На 15 октомври криминално проявеният С.И. от село Оризари е отправял закони и заплахи срещу горските служители, които са извършвали проверка в землището на град Твърдица. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи съвместно със служители на РДГ- Ловеч, и ДГС-Лесидрен, са извършили съвместни проверки в землището на с. Катунец, в хода на които са установили 7 лица и 7 конски каруци в момент на извоз на незаконно добита дървесина.

Открити са и 3 бензиномоторни триони.

Водачите на конските каруци при вида на полицейските и горските служители са се разбягали в различни посоки. Задържани са 2 лица: мъже на 56 и 30 години и двамата от с. Бежаново, а в хода на последвалите оперативно издирвателни мероприятия са установени и останалите 5 мъже, всички жители на с. Бежаново и на възраст от 15 до 35 години.

В с. Габровница служители спират за проверка каруца, управлявана от 37-годишен местен жител, при което са установили, че се превозват 0,7 куб. метра церова дървесина, без разрешително и контролна горска марка. Дървата, каруцата и конят са иззети и оставени на съхранение в ТП-ДГС Монтана. По случая в РУ Монтана е образувана преписка.                                                  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK