Показват в изложба изпълнени европроекти в Пиринско

снимка: Община Благоевград, архив
Областен информационен център – Благоевград, като част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз и Оперативните програми в България, е съорганизатор на национална изложба под надслов „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“. Инициативата ще се проведе едновременно в цялата страна, в периода 24 – 28 ноември 2014г. Събитията в Благоевградска област са в изпълнение на проект на Община Благоевград.
 
Целта на националната инициатива - изложба „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“ е да популяризира постигнатите резултати от изпълнени проекти по Оперативните програми  през периода 2007 – 2013г., както и да очертае основните стратегически приоритети за програмен период 2014 – 2020 г. в България.  
 
Експозицията в област Благоевград представя нагледно резултатите от изпълнени проекти във всички 14 общини на областта. Тя ще бъде достъпна за гражданите на всички общински центрове в седмицата 24 – 28 ноември. Организаторите от ОИЦ-Благоевград се надяват така да направят европейската политика по-видима и по-близка за по-голям брой хора във всички краища на региона.
 
Официалният старт на инициативата „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“, ще бъде даден с пресконференция в понеделник 24 ноември в 11.00 часа,  в офиса на ОИЦ. В Благоевград изложбата ще бъде разположена пред зала „22-ри септември“. В дните на инициативата експертите на Областен информационен център – Благоевград ще посетят всички общини, където на място ще представят изложбата, ще раздават информационни и рекламни материали и ще разясняват въпроси, свързани с Кохезионната политика на ЕС в България и Оперативните програми.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK