Показват „Пътя на хляба“ в уникална 100-годишна фурна в Раждавица

Снимка: Личен архив

Редица демонстрации на големия християнски празник Успение Богородично

Пътят на хляба и традиционното замесване на богородични пити ще бъдат показани в 100-годишната фурна в село Раждавица. Инициативата е на Центъра за занаяти „Старата череша“ в лицето на Борислав Крумов. „Хлябовете ще изпечем в 100 - годишната ни фурна в селото. Любопитна подробност е, че в Центъра за занаяти някога е живял кошничар.

Нямаше как и този занаят да не включим в проявите, посветени на един от най-големите християнски празници - Успение Богородично“, уточни организаторът на събитието, Борислав Крумов.  

На 14-и август, в рамките на целия ден, ще бъде направена демонстрация на плетене на кошници, както и традицията по обработка на конопа. „Всеки присъстващ ще може да се включи в различните ни инициативи, като посещението е безплатно. Предвидили сме да поставим и кутия за дарения, чиято цел е подпомагане развитието на Центъра на занаяти "Старата череша" в село Раждавица“, уточни още Борислав Крумов.

Демонстрациите, ще започват на кръгъл час 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 в Центъра за занаяти, село Раждавица. За да няма струпване на хора е необходима предварителна заявка на тел. 0894071344, Борислав Крумов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK