Покана за публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Якоруда

Стойност на дълга – до 1 500 000 лева

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг и наредба за условията и реда за поемане на общински дълг и провеждане на обсъждане на проекти, които предстои да бъдат финансирани чрез поемане на общински дълг на община Якоруда, кметът на Общината инж. Нуредин Кафелов кани местната общност да  участва в публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг, финансиран по реда на чл. 19  от Закона за общинския дълг при следните основни параметри:

 І. Кредит за финансиране на разходи за основен и текущ ремонт на градска инфраструктура

1. Предназначение на дълга: -  финансиране за основен и текущ ремонт на  улична мрежа в община  Якоруда 

2.  Стойност на дълга – до 1 500 000   (Един милион и петстотин хиляди лева) лева.

Начин на финансиране: – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Начин на обезпечение на кредита: - Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на Община град Якоруда, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси и бюджетните взаимоотношения на Община град Якоруда по чл. 52, ал. 1 от Закона за публичните финанси, постъпващи по бюджетната банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог.

Място и дата на провеждане на обсъждането: Обсъждането ще се проведе на 08 септември 2021 г. /сряда/ от 16.00 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки от Министерство на здравеопазването и Регионална здравна инспекция-Благоевград в малкия читалищен салон на град Якоруда.

Община град Якоруда очаква мнения, препоръки и предложения на електронен адрес [email protected], или на фронт офиса на Общината до 17:00 часа на 29.09.2021 г. 

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде публикуван на интернет страницата на Община Якоруда и ще се приложи към предложението за поемане на дългосрочен дълг при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

         

инж. НУРЕДИН КАФЕЛОВ

Кмет на Община Якоруда

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK