Пожарът в Мусомища бил умишлен, арестуваха 54-годишна жена от селото

Снимка: Infomreja.bg, архив

54-годишната Б.Ф. от Мусомища е задържана за умишлен палеж на селскостопанска постройка в гоцеделчевското село. 

Дни след пожара полицейските служители от Гоце Делчев разобличиха възрастната пироманка, срещу която вече има образувано и досъдебно производство.

От Мусомища коментираха, че става въпрос за роднински и семеен скандал, който прераснал в отмъщение. 54-годишната подпалвачка ще бъде съдена за престъпление по чл. 330, ал.1 от Наказателния кодекс, който предполага реална присъда до 2 години и глоба, съразмерна с нанесените щети от деянието.

Както ИНФОМРЕЖА писа, малко след полунощ в петък, 17 юли, пожар избухна в дървена постройка, използвана от ромско семейство от Мусомища за сайвант, вследствие на който като факла изгоря както както постройката, така и намиращата се в нея покъщнина на фамилията.

Благодарение на бързата реакция на екипа на РС ПБЗН - Гоце Делчев пламъците бяха потушени и пожарът бе локализиран, без да се допусне той да се разпростре и да нанесе и други имуществени щети на семейството и съседите му.

Огнената стихия унищожи покривната конструкция на постройката, която се намира в началото на прекия път за влизане в Мусомища, домакинско имущество, детски велосипед, туристическа газова бутилка, лични документи и други вещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK