Пожарът над Фролош е опасен за доброволците, няма нужда от гасене по въздух

Снимка: Infomreja.bg

Това е последната информация, оповестена от главен комисар Николай Николов

Благодаря на всички 200 души доброволци, които помагат активно на хората ни. Успяхме да направим водопроводна линия повече от 2 км, с което смятам, че успяхме да намалим силата на този пожар и най-вероятно в края на деня ще обявим, че го владеем на 100%.

Това е последната информация, оповестена от главен комисар Николай Николов, който присъства на посрещането на пожарникарите от област Благоевград и Смолян, които помагаха на колегите си в стихията в Македония.

В Кюстендилско продължава да е тежка обстановката, по-специално около Ваксево. От три страни пожарът е ограден. Повече от 100 души – пожарникари и горски служители са на място. Доброволци не се допускат към момента, защото смятат, че е доста опасно и не би следвало да се рискува живота на хората. Там продължават да горят около 600 дка смесена гора. Не е необходимо гасене по въздух, пожарът е низов. Предполагам, че утре пожарът ще бъде локализиран, съобщи Николов по повод пожарът при селата Ваксево и Фролош.

Над вилната зона на Харманли пожар пламна в 800 дка гора. Изгоряха две обитаеми къщи, спасени са двама възрастни хора в последния момент. Пожарът е под контрол. Пожарът е локализиран, заяви Николов.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА дали ще окажем помощ при пожарите в Атина, Николов каза: Към момента не се налага изпращане на наши пожарникари в Гърция в помощ за големите пожари.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK