Пожарите в Атина: Овъглени трупове и напълно изчезнало селище

Снимка: бТВ

Неописуема е трагедия в Атина от различните огнени фронтове в Източна и Западна Атина, които избухнаха вчера следобед и бушуват досега.

Към трагичния списък на мъртвите са добавени други 26, сред които има цели семейства. 

Най-малко 50 са мъртви.

164 души са в болница поради изгаряния, наранявания и респираторни проблеми.

Повечето хора са изгорили лицата и ръцете, докато техните свидетелства са шокиращи: "Ние се опитвахме да се измъкнем от огъня, но той буквално ни изгори".

Разследването на причините за смъртоносния огън започва в прокуратурата.

Унищожено е напълно имущество (къщи, коли и т.н.). Намерени са 26 овъглени тела. Труповете са открити на сушата, на границата с Ню Макри, само на 15 метра от морето, доказателства, че те се опитали да намерят излаз към морето, в капана на пламъците. 

Новината беше потвърдена и от репортера на ЕРТ Джорджос Кариотакис.

Общият брой на смъртните случаи ще се увеличи. Що се отнася до материалните щети, твърдението на репортера е, че "селището Мати е изчезнало".

Последният от мъртвите, които са намерени, е от фрегата "Ели", в зори, в морската зона на Рафина. Сред жертвите има много малки деца.

Всички смъртни случаи досега са били открити в района между Рафина и Неа Макри. Хората са били хванати в капана от пламъците в домовете и автомобилите или се опитвали да избягат в морето, но са се удавили, съобщава гръцката ЕРТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK