Пожар в апартамент евакуира цял блок, жена загина

Снимка: Infomreja.bg

На местопроизшествието са изпратени 4 противопожарни автомобила

Изясняват се причините за пожара, възникнал тази сутрин в апартамент в русенския бл. "Родопи".

По случая е образувано досъдебно производство.

Днес, в 4:35 часа е подаден сигнал за възникнал пожар в апартамент на 2 етаж.

На местопроизшествието са изпратени 4 противопожарни автомобила - по два от Първа и Втора РСПБЗН, както и специализираната автомеханична стълба, насочени са и екипи на полицията и спешна помощ.

При пристигане на място е установено, че произшествието е възникнало в жилището на посочения етаж, където са живеели две възрастни жени, едната от които е успяла да излезе извън блока, а другата /76 г./ е открита от пожарникарите на стълбите. Те са я извели и предали на екип на ЦСМП, но впоследствие е получена информация, че е починала.

Заради пожара в блока е имало задимяване и по другите етажи, което е наложило евакуация на живущите с помощта на стълби и специалните спасителни качулки към комплектацията на въздушните дихателни апарати на огнеборците.

Двама, живущи на третия етаж, са евакуирани със сглобна стълба. Семейство с малко дете е евакуирано с автомеханичната стълба от четвъртия етаж.

Няколко жени са евакуирани от петия етаж със спасителни качулки. Евакуирана е и бременна жена. 

На местопроизшествието е извършен оглед от оперативна група на МВР. Причините за възникване на пожара предстои да бъдат изяснени, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//