Поискаха оставката на лидера на ГЕРБ в Симитли Георги Лунджов

Георги Лунджов /вляво/, снимка:infomreja.bg

Общинското ръководство на ГЕРБ в Симитли подаде колективна оставка в знак на несъгласие с работата на председателя на местната структура Георги Лунджов. Молбите за напускане на четиримата активисти от ръководното ядро на партията вече са внесени при областния лидер Даниела Савеклиева.

Те обвиняват общинския лидер в самоуправни действия и отклоняване на средства от месечната субсидия на партията. Местните активисти протестират срещу начина на разходване на партийни средства, за които имат съмнение, че се отклоняват и харчат не по предназначение.

Четиримата членове на общинското партийно ръководство настояват лидерът Георги Лунджов да подаде оставка. Основен мотив е, че ГЕРБ загуби местните избори в Симитли още на първи тур и според партийните активисти вина за лошите резултати има именно самоуправното поведение на партийния лидер.

Несъгласуване на действията с останалите членове на ръководството, еднолично налагане на хора в съветническата листа на ГЕРБ са другите причини за исканата оставка.  

Според местните гербери общинският председател не е съгласувал с тях редица назначения. Той еднолично е решавал кой да оглави Държавно горско стопанство– Симитли и местното водно дружество. Директорите на училищата в селата Долно Осеново и Крупник също са били назначавани без да има предложения и решения от страна на общинското ръководство на ГЕРБ в Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Герб14:01 - 25.04.2012
Този Лунджов е най-големият боклук, Киро Пасков и той трябва да изчезне от герб!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK