Поетът Велин Георгиев подготвя новата си книга "Живак от счупен термометър"

Велин Георгиев, снимка: Личен архив

Поетът Велин Георгиев, който близо 20 години живее и твори в Кюстендил, подготвя за печат новата си книга, озаглавена "Живак от счупен термометър".

Очаква се тя да бъде до месец на книжния пазар. Специално за ИНФОМРЕЖА Велин Георгиев сподели, че непременно за кюстендилската публика, която е част от живота му, при това за един некратък период от време, ще бъде направена премиера на книгата, която самият той определя като автопортрет. 

Велин Георгиев е роден в Пиринския край. Автор е на 32 стихосбирки и 8 публицистични сборника. Създател и художествен ръководител е на Националния литературен салон „Старинният файтон”, в който от началото на 1995 г. насам се представят нови книги на съвременни български автори. Член е на СБП.

"Един безкористен човек, търсач на изгубени думи и на забравени значения. Пеещият щурец. Главният файтонджия на републиката." Така Анжел Вагенщайн се обърна към поета Велин Георгиев по повод неговия 80-годишен юбилей преди три години, който той отбеляза с нова книга и приятели в зала 7 на НДК.

 

ВЕЛИН ГЕОРГИЕВ

 

АВТОГРАФ

 

Съм светец и гамен.

И не ми говорете за Бога.

Говорете на Бога за мен.

 

СЪНИЩА

 

На Ал. Геров

Всички ние сме съновидения.

Защото нас Земята ни сънува.

А ний сънуваме, че сме родени,

че съществуваме.

 

Но идва миг, във който става нужда

да полетим на времето във бездната.

Една ръка внезапно ни събужда.

И ний изчезваме.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK