Поетесата Катя Кирянова с благотворителна инициатива в Благоевград

снимки: Младежки дом - Благоевград

С благотворителна цел обяви срещата си в Благоевград Катя Кирянова - една от най-изявените поетеси в съвремието ни. В препълнената зала на Младежкия дом присъстваха поети, професори и доценти от ЮЗУ "Неофит Рилски" - нейни преподаватели, общественици и ученици, които останаха очаровани от допира си с Катя Кирянова. 

Още в началото на разговора поетесата обяви, че няма да продава своите книги, а всеки, който има желание да има нейна книга, може да остави каквото реши в специална касичка, като всички средства ще бъдат предоставени на семейство, на което при трагичен инцидент е изгоряла къщата с бащата и по-малкия син. Оцелелият брат по време на трагедията не бил вкъщи, но останал без покрив и покъщнина и без близки. Идеята на благотворителността е на мястото на изгорялата къща да се построи нов негов дом, обясни Кирянова.

Литературният критик Красимира Кацарска направи кратък обзор на творчеството на Катя Кирянова, която до момента има 27 издадени книги. Поезия, проза, сатира, книжки за най-малките са само част от многообразието в творчеството на поетесата. Много ласкави думи отправиха към нея,колеги и преподаватели. На учениците, присъстващи в залата, поетесата отдели специално внимание и прочете едни от най-хубавите си произведения за тях и ги призова да се стремят към знанието и човешките ценности.

Катя Кирянова с неподправената си искреност и харизма успя да привлече вниманието на няколко поколения зрители в залата на Младежкия дом и всички да си тръгнат от продължилата два часа среща с усещането за поетичното и красивото в живота, за благотворителността и добротата в човешките взаимоотношения и красотата на българската поезия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK