Подписката срещу сделката за ЧЕЗ набира скорост в Благоевград

Снимки: БСП

Само за няколко дни, откакто стартира националната гражданска инициатива, която се обяви против сделката за ЧЕЗ България, социалистите в Благоевград събраха хиляди подписи.

Както заявиха народните представители от БСП за България - Николай Бошкилов и Богдан Боцев, тази сделка е пример за едно голямо задкулисие. Те са категорични, че сделката трябва да бъде отменена и държавата отново и изцяло да си върне контрола без да има други акционери върху електроразпределителното дружество.

Според депутатите социалисти от Пиринско, ЕРП-тата трябва да са публични, държавни и прозрачно управлявани дружества в интерес на потребителите. Трябва да събират минимални печалби, които да се инвестират в електропреносната мрежа. Да доставят качествена услуга на гражданите, да отстраняват бързо всякакви аварии и да отчитат коректно сметките за ток. Да сведат до минимум кражбите на ток и да не ги начисляват в сметките на изрядните платци.

„Подписката е национална, но в цялата Благоевградска област, хората са много активни. И това е съвсем разбираемо, тъй като именно ЧЕЗ осигурява ел. енергията за домакинствата и фирмите в областта.  Ако днес е ЧЕЗ, утре може да са другите дружества, и това е част от държавната ни сигурност”, подчертаха Боцев и Бошкилов, събирайки подписи в центъра на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK