Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 38

Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 42

подписка

Приятели на 25-годишния Марио Нушков събират подписка за уволняване на преподавателя по психология и философия Росен Ангелов от Езиковата гимназия в Благоевград.

Според младежите именно фондация "Мечта", чийто председател е Ангелов, е причина за смъртта на Марио, който бе намерен мъртъв на 8 октомври в землището на село Бистрица.

Резултатите от аутопсията показаха, че той е паднал от електрически стълб.

След смъртта му стана ясно, че е бил съидейник на фондация „Мечта” и дълги години е бил под силното влияние на бившия си преподавател Росен Ангелов.

Петицията е подписана от над 1500 приятели и близки на младия мъж.

Инициативата е подета само от момчета и момичета, които не членуват във "Мечта", истинските приятели на Марио, с които той е ходил на ски и с които се е забавлявал. "Не можем да си позволим гуру на сектоподобно движение да е учител в елитно българско училище”, убедени са младите хора.

Ученици в Езиковата гимназия разказват, че под влиянието на училищния психолог често им се налагало да купуват книги за Анастасия. Според тях Марио Нушков се променил след влизането му във фондация „Мечта”.

Тази събота те организират кръгла маса за влиянието на сектите, на която се поканили експерти по различните учения, психиатри и психолози. За инициативата им са уведомени кмета на Благоевград Атанас Камбитов и областния управител Костадин Хаджигаев.

Директорката на Езиковата гимназия Тина Попова заяви, че Росен Ангелов е в неплатен отпуск от 8 октомври. „Започнали сме процедура по член 198 от наказателния кодекс. Ако колегата се върне на работа, ще бъде отстранен, тъй като всичко случило се около него подронва авторитета на училището”, допълни тя.

На 8 октомври Марио Нушков бе намерен мъртъв под електрически стълб близо до вилата на психолога Росен Ангелов. Полицията продължава да разследва фондацията и начините й на финансиране.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//