Подпалиха колите на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил, Георги Джоглев

Снимки: Infomreja.bg и Община Кюстендил

Той не е получавал заплахи! Колегите му в ОбС - Кюстендил, осъдиха вандалския акт

Подпалиха двата лични автомобила на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил, и настоящ общински съветник Георги Джоглев. Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин пред къщата на Джоглев в село Лозно, а първа чува силен гръм съпругата му. След инцидента последва реакция от страна на колегите му в Общински съвет, както и от кмета Петър Паунов.

„Събира ни един тежък инцидент, който е съпроводен от изключителна дързост и арогантност. Затова сме тук, като представители на институциите, за да подкрепим семейството на нашия колега, приятел и съгражданин Георги Джоглев, и заедно с всички наши съграждани да се изправим срещу беззаконието“, това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той припомни, че Джоглев е бил началник на ОДМВР – Кюстендил, до 2014 година. Към момента той е втори мандат общински съветник в ОбС – Кюстендил.

Едната от запалените коли е на 25 години, а другата на 10 години, като по чудо огънят не се е прехвърлил и в намиращия се в съседство склад за дърва.

„Когато влязох в Общината през 2007 г. една от първите ми срещи беше с тогавашния началник на Районното управление Георги Джоглев. Изкарахме тежките години на борбата с престъпността - черешово убийство, инциденти в голяма част от кварталите, всичко това се реши. Ние забравихме тези думи като престъпност и беззаконие, всичко това се дължи на Георги Джоглев“, заяви още кметът.

„Като дългогодишен служител в системата на МВР и вече общински съветник, който и гражданин да е опрял до мен с даден проблем, съм се опитал да го разреша, да му съдействам. Но си задавам въпроса как ще мотивираме служителите на институциите, ако след добре свършена работа в полза на обществото ти влизат в личното пространство?

Тук не става въпрос на финансово измерение, автомобилите ми не са скъпи. Отговорът на този въпрос е да не ни е страх, да застанем срещу тези зрънца, които все още са останали на територията на нашата област“, коментира Георги Джоглев. Той самият беше категоричен, че до този момент не е получавал заплахи, няма и предположения за извършителите.

В рамките обаче на няколко месеца други двама служители на полицията в Кюстендил са станали обект на посегателства – запалени са личните им автомобили.

От своя страна председателят и зам.-председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов и Чавдар Ненов, изразиха категоричната си подкрепа към Георги Джоглев.

„Заставаме твърдо зад нашия колега и неговото семейство. Остро и категорично осъждаме това деяние, това е един вандалски акт, който е много жесток. В провинцията всички се познаваме и един такъв случай се отразява много силна на цялото общество. Аз призовавам институциите незабавно и сериозно да се отнесат към този инцидент, за да могат да бъдат намерени извършителите, и да работят към превенция на такива случаи “, заяви и председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов.

„Немислимо е да останем апатични към подобев вид престъпления, защото те след себе си биха повели много рецидиви. Да се надяваме отговорните институции в града ще свършат своята работа и съвсем скоро ще имаме по-пълна информация за извършителите на това действие“, заяви общинският съветник и зам.-председател на ОбС – Кюстендил, Чавдар Ненов.

На сесията този месец началникът на РУ – Кюстендил, ще даде информация пред общинските съветници за работата на полицейските служители по отношение престъпността в община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK