Подходящо ли е мястото на Ковид кабинета към Медицински център 1 в Гоце Делчев?

Снимка: Infomreja.bg

Д-р Ивайло Филибев отговаря на читателски въпрос

От края на месец октомври миналата година работи втората Ковид зона в Гоце Делчев, тази в Медицински център 1. Тя, както и първата, се използва активно от хората в района, които са доволни от нейното съществуване. Но писмо на наш читател поставя въпрос, който ни накара да потърсим за отговор завеждащия Ковид кабинета д-р Ивайло Филибев, който отскоро е и управител на Медицински център 1.

В писмото си читателят пита защо този кабинет се намира точно до входа към Центъра, т.е. към поликлиниката, както хората продължават да го наричат. Авторът на писмото твърди, че мястото не е подходящо, тъй като в близост до чакащите пред кабинета минават всички, които влизат или излизат в поликлиниката или от нея, а това крие за тях риск от заразяване.

Според д-р Филибев това е възможно най-подходящото място, с което са разполагали.

„Пациентите чакат пред сградата, навън. В затворено помещение ще създадем възможности за повече заразност. Представяте ли си, ако хората стоят часове в поликлиниката?! Освен това тя има три входа, останалите също могат да се използват“, пояснява управителят.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Mustafa02:54 - 08.02.2022
Ку.а му в гърне и се чуди къде да се обърне.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK