Подари вечеря на пенсионер в нужда отново в Кюстендилско

Снимка: „Миг човечност“

Даряват продукти на над 2000 възрастни

Вече осма година група приятели от Кюстендил обединяват сили и организират инициативата „Миг човечност – Подари вечеря на пенсионер в нужда“ с една цел - да направят живота на най-нуждаещите се пенсионери по-светъл.

Пандемията обаче временно постави усилията им на пауза и по тази причина, две години по-късно, доброволците решават да зарадват колкото се може повече хора.

Първата стъпка по пътя към тази цел е те да съберат възможно най-много продукти от първа необходимост, а втората - да ги разпределят в индивидуални пакети и след това да ги разнесат до нуждаещите се по списък от Социални грижи, кметовете на населените места в района и общината.

Задачата е с тази кампания те да зарадват най-малко 2000 възрастни хора, но без доброволци, които да откликнат, тя е невъзможна.

„Всеки който реши да се включи в кампанията може да дари ориз, боб, леща, олио, оцет, брашно, захар, макарони/фиде, консерви - най-полезни са различни видове ястия, месо и т.н. Идеалният вариант е да дариш по 1 бр. от всеки от изброените продукти - това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се човек.

Приемат се също ваучери за храна, с които да бъдат закупени малотрайни продукти като сирене, кашкавал и месо“, обявиха организаторите на кампанията – „Миг човечност“.

Продуктите ще бъдат събирани до 1 юни, а след това организаторите ще раздадат пакетите през уикендите на 4-5 и 11-12 юни в селата около Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//