Починалото 2-годишно дете - с травми от три различни периода

Снимка: Infomreja.bg

Майката твърди, че тежките травми на момиченцето са били вследствие на падане от леглото

Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното дете от Пловдив, което почина в болница след побой, съобщава Нова телевизия.

Жената беше задържана. Тя твърди, че тежките травми на момиченцето са били вследствие на падане от леглото. Лекарите обаче изразиха съмнение, че то е било пребито.

Този път прокуратурата ще проверява и дали социалните власти правилно са проследили как осиновителката е отглеждала детето.

Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев обясни, че още вчера делото е изпратено на Окръжната прокуратура в Пловдив за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Той посочи, че от експертната справка става ясно, че причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна с отток.

"По делото има депозирана медицинска експертиза, която очертава три групи телесни повреди. Това означава, че в три различни времеви периода са му нанасяни телесни повреди - хематоми, охлузвания, натъртвания по цялото тяло", поясни прокурорът.

Той допълни, че обвинението касае домашно насилие, като предстои да бъде извършена аутопсия на детето.

Психиатричната експертиза на жената е установила, че тя е вменяема и може да участва в наказателния процес. Илиев обаче подчерта, че в нея е липсвало всякакво майчинско чувство - нито веднъж не се е поинтересувала за състоянието на момиченцето. Единствено я вълнувало как ще се отнасят с нея в ареста.

Относно проверката на работата на социалните служби директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева увери, че няма никакви притеснения.

"Майката е посетена регламентирано три пъти, а останалите посещения са били нерегламентирани и са отразени със съответните протоколи. Тоест проверките не са само три", уточни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK